ГоловнаПолітика

"Свобода" 7 квітня пікетуватиме Верховну Раду

Серед вимог - відсторонення прем'єра Яценюка від виконання обов'язків

"Свобода" 7 квітня пікетуватиме Верховну Раду
Фото: http://transkarpatia.net

У вівторок, 7 квітня, о 9.00 активісти всеукраїнського об'єднання ВО "Свобода" мають намір пікетувати будівлю Верховної Ради.

Про це у своєму Facebook написав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Серед вимог політичної сили, зокрема, буде створення парламентської тимчасової слідчої комісії для розслідування "багатомільярдної корупції в уряді", а також відсторонення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка від виконання обов'язків на час діяльності комісії.

"Уже три тижні як голова Держфінінспекції України Микола Гордієнко озвучив обґрунтовані звинувачення в корупційних зловживань більш ніж на 7,5 млрд гривень в очолюваному Яценюком Кабінеті міністрів. Генпрокуратура повинна ретельно розслідувати викладені головою Держфінінспекції факти зловживань в Кабміні", - написав Тягнибок.

4 квітня Кабінет міністрів України прийняв рішення про звільнення Миколи Гордієнка з посади голови Держфінінспекції. Спеціальна комісія Кабміну за результатами перевірки визнала його роботу незадовільною.

Як відомо, 4 березня Кабмін відсторонив Миколу Гордієнка з посади начальника Державної фінансової інспекції. Чиновника звинуватили зловживаннях. 18 березня Гордієнко заявив про мільярдні зловживання в діяльності Кабміну і направив цю заяву в ГПУ.

У Кабміні заявили, що фінансові порушення на держпідприємствах на 7,6 млрд гривень, про які заявив Гордієнко, стосуються часів Віктора Януковича. Наприкінці березня стало відомо, що Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживань у Кабміні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram