ГоловнаПолітика

Поліграфкомбінат "Україна" виключив можливість затримок з паспортами

Підприємство повідомило про непорозуміння з Держміграції

Поліграфкомбінат "Україна" виключив можливість затримок з паспортами
Фото: twitter.com/PavloKlimkin

Ремонт однієї з автоматизованих ліній лазерного гравірування, яка вийшла з ладу на поліграфкомбінаті "Україна", не стане причиною затримки з випуском закордонних паспортів і триватиме максимум 2-3 дні.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті компанії.

"Поліграфкомбінат "Україна" продовжує виготовляти паспортні документи, обмеження потужності виробництва паспортних документів 4-4,5 тис. документів триватиме 2-3 дні. Тим паче, що всі бланки, замовлені ДМС України, будуть персоналізовані без затримки", - запевнили на комбінаті.

У заяві наголошується, що Міграційна служба оприлюднила інформацію про можливі затримки з друком у зв'язку з небажанням підписувати договір на постачання наступної партії паспортних документів. У ньому комбінат пропонує підвищити вартість документів на 40 гривень, і Міграційна служба нібито тому затягує підписання. Водночас, наголошують у ПК "Україна", працівники міграційної служби підвищили вартість своїх послуг на 100 гривень, а договір не хочуть підписувати, щоб не викликати "значну соціальну напругу в суспільстві".

За даними ПК, комбінат запропонував підвищити вартість паспортів до 304,32 грн за біометричний і до 238,32 грн (на 40 грн) за звичайний закордонний. Водночас вартість адмінпослуг ДМС України, бланка і його персоналізації разом становить 348,15 грн, а вартість "консультаційних" послуг ДП "Документ" - 350,00 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram