ГоловнаПолітика

Путін не має шансів вийти сухим із ситуації, що склалася, - Рибачук

Колишній голова Секретаріату порівняв президента Росії з Януковичем

Путін не має шансів вийти сухим із ситуації, що склалася, - Рибачук
Фото: Макс Требухов

Російський президент Володимир Путин, узявши участь у мінських переговорах, дав певні обіцянки європейським лідерам, порушення яких погано закінчаться для нього.

Про це заявив державний секретар України 2005-2006 рр. Олег Рибачук під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Путін може говорити неправду на камеру, своїм виборцям... Але коли ти (президент Росії - LB.ua) у форматі тет-а-тет обіцяєш певні речі і нахабно чиниш інакше, це погано закінчиться", - заявив він, коментуючи порушення мінських домовленостей Володимиром Путіним.

Рибачук порівняв Путіна з колишнім президентом України Віктором Януковичем, який довго обіцяв європейцям відпустити Юлію Тимошенко і підписати договір про асоціацію, а потім не зробив цього.

"Неможливо виграти війну воєнними методами, але і не дипломатією. Потрібна комбінація методів... На перспективу  Путін не має можливості вийти із цієї ситуації сухим", - додав він.

Нагадаємо, що в ніч з 11-го проти 12 лютого Путін провів 17-годинні переговори з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом України Петром Порошенком. Їхнім результатом стала усна підтримка декларації на підтримку Комплексу заходів виконання Мінських угод, який того дня ухвалила тристороння контактна група.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram