ГоловнаПолітика

Якщо вогонь не припиниться, Україна звернеться до Європейської Ради, - Порошенко

Президент зазначив, що щодня Україна платить високу ціну - численні жертви внаслідок обстрілів

Якщо вогонь не припиниться, Україна звернеться до Європейської Ради, - Порошенко

Обстріли терористами населених пунктів є атаками на домовленості, досягнуті в Мінську.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Києві з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, інформує прес-служба Глави держави.

"Якщо в ніч на неділю (15 лютого) не буде двостороннього припинення вогню, ми будемо закликати скликати надзвичайну зустріч Європейської Ради, оскільки Ангела Меркель і Франсуа Олланд представляють (на переговорах) не тільки Німеччину і Францію, а у них є мандат від всього ЄС", - заявив Порошенко.

Президент вказав на важливість припинення вогню, оскільки кожен день Україна платить високу ціну - численні жертви серед мирного населення та українські солдати.

Так, сьогодні, 13 лютого місто Артемівськ обстріляли ракетними комплексами залпового вогню, внаслідок чого вбито троє мирних жителів, зокрема 7-річної дитини. Крім того, було обстріляно з російських ракетних установок населений пункт Гірник.

Порошенко підкреслив, що це "не тільки атака на українських мирних жителів, це атака на мінські результати".

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів напрацювали комплекс заходів із урегулювання конфлікту на Донбасі, який у підсумку підписали контактна група і лідери ДНР/ЛНР. Також "нормандська четвірка" прийняла спільну декларацію на підтримку цих заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram