ГоловнаПолітика

"Правий сектор" вважає домовленості з терористами недійсними, - Ярош

ПС не збирається згортати діяльність у зоні АТО

"Правий сектор" вважає домовленості з терористами недійсними, - Ярош
Фото: Сергей Коровайный

Добровольчий український корпус "Правий сектор" вважає недійсними домовленості, досягнуті в Мінську 11-12 січня. На думку народного депутата і лідера однойменної партії Дмитра Яроша, президент РФ Володимир Путін не дотримуватиметься цих домовленостей. Таку заяву зробив Ярош на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Правий корпус" продовжує розгортання своїх бойових і резервних частин і підрозділів, вишкіл та матеріально-технічне забезпечення особового складу; координує свою бойову діяльність з командуванням АТО, бригадами ЗСУ, добровольчими батальйонами МО і МВС. Крім того, ми активно включилися в процес створення Оперативного штабу українського добровольчого руху", - написав Ярош.

На думку політика, "будь-які домовленості з проросійськими терористами не мають жодної юридичної сили, суперечать чинній Конституції України і їхнє виконання не є обов'язковим для громадян".

"Тому, у разі якщо ЗСУ отримають наказ на відведення важкої техніки і артилерії і невідкриття вогню, ДУК ПС залишає за собою право продовжувати активні бойові дії, згідно з власними оперативними планами, до повного звільнення українських земель від російської окупації", - написав Ярош.

"З РФ і Путіним будь-які домовленості неможливі. Вони їх ніколи не дотримуватимуться", - дописав політик.

Говорячи про ситуацію навколо Дебальцевого, лідер "Правого сектора" висловив думку, що силам АТО слід припинити практику тримати за будь-яку ціну якісь визначені політиками території.

"У сучасній війні необхідний постійний маневр силами і засобами. Без нього завдати поразки ворогові неможливо. Скувавши під Дебальцевим великі сили противника, необхідно завдати ударів резервами на інших напрямках. Також необхідно було вже давно підготувати скорочення лінії фронту і, у разі загрози повного оточення, відведення наших військ на лінію Світлодарськ-Луганське-Миронівський. Чому там не було підготовленого укріпрайону за кілька місяців відносного затишшя - незрозуміло", - переконаний Ярош.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram