ГоловнаПолітика

Порошенко розплакався на Кабміні, розповідаючи про Краматорськ

Президент вночі побував у місті, яке атакували бойовики

Президент Петро Порошенко розплакався на розширеному засіданні Кабміну, розповідаючи про те, що побачив у Краматорську, який він відвідав сьогодні вночі.

Кажучи про 3-річного хлопчика, якому відірвало ногу унаслідок ракетної атаки і чия мама загинула, президент не зміг впоратися з емоціями і закашлявся, щоб стримати сльози.

Він зазначив, що від ракетної атаки загинули 16 людей.

"Ми хочемо миру, ми хочемо цілісної України, ми хочемо зупинки агресії, ми хочемо, щоб війська загарбника залишили територію України. Все це відбувається просто напередодні Мінського саміту у нормандському форматі. Можливо, критичної, найважливішої дати в історії України", - додав Порошенко.

Нагадаємо, загалом унаслідок обстрілу загинули 16 людей, з них троє померли в лікарні. 64 людини отримали поранення (29 військових і 35 цивільних).

Бойовики близько 12:30 у вівторок завдали удару з системи залпового вогню "Смерч" по Краматорську. Обстріл вівся з боку контрольованої бойовиками Горлівки, метою був військовий аеродром, де знаходиться штаб антитерористичної операції, але бойовики поцілили і у житлові квартали міста. Використовувалися касетні снаряди із суббоєприпасами підвищеної дальності "Торнадо". Такі боєприпаси знаходяться на озброєнні збройних сил РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram