ГоловнаПолітика

Печерський суд заочно заарештував екс-міністра Клименка

Як і інших чиновників-утікачів, Клименка звинувачують у зловживанні владою

Печерський суд заочно заарештував екс-міністра Клименка
Фото: obozrevatel.com

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про обрання колишньому міністрові доходів і зборів Олександру Клименку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Клименка підозрюють у зловживанні владою, а саме - в організації незаконних схем ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки.

"Підставою для звернення до суду із зазначеним клопотанням і можливістю його розгляду судом за відсутності підозрюваного стало надходження до Генеральної прокуратури України повідомлення Робочого апарату Укрбюро Інтерполу про оголошення Олександра Клименка в міжнародний розшук", - повідомляє Генпрокуратура.

Раніше суд надав дозвіл на затримання підозрюваного Клименка з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, наприкінці грудня ГПУ пред'явила Клименкові звинувачення в розкраданні держмайна.

19 січня український суд заочно заарештував екс-президента Віктора Януковича, екс-прем'єр-міністра Миколу Азарова, а також екс-міністра фінансів Юрія Колобова. Усіх їх оголосили в розшук Інтерполу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram