ГоловнаПолітика

Сюмар: канали мають припинити показ серіалів про російських солдатів

Комітет з питань свободи слова хоче дізнатися власників українських ЗМІ

Сюмар: канали мають припинити показ серіалів про російських солдатів
Фото: www.dyvys.in

Українські телеканали мусять припинити показ серіалів, знятих на замовлення Міноборони Росії. Таку думку висловила заступник голови фракції "Народний фронт", голова парламентського комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар в ефірі ICTV.

"Безумовно, на сьогодні склалася ненормальна ситуація. Вже рік триває війна в Україні, а ми досі дивимося серіали, в яких російські "менти" або солдати є великими героями. Ми не можемо популяризувати ті органи держави-окупанта, які сьогодні вбивають наших мирних громадян", - цитує депутата прес-служба НФ.

Вона повідомила, що народні депутати розробили пакет законопроектів, спрямованих на посилення інформаційної безпеки України. "Погано йти шляхом заборон, треба йти шляхом альтернатив. Але, коли діють так агресивно, коли так дозволяють собі брехати, як це сьогодні зробив Путін, заявивши про "легіон НАТО", який нібито воює в Україні, то від такої брехні є сенс захищатися", - підкреслила вона.

Крім того, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики порушила питання власників медіаресурсів в Україні. "Ось, наприклад, нам роздають безкоштовну газету "Вести". Ми не знаємо, за які гроші вона фактично друкується, але здогадуємося про це. Ось такий благодійник витрачає мільйони доларів на місяць для того, щоб безкоштовно повідомляти українців про те, що відбувається в Україні. Ви вірите у таких благодійників? Вони хочуть впливати на українців. І, на жаль, люди, які це фінансують, перебувають не в Україні. В умовах війни це не зовсім правильно", - заявила вона. Сюмар додала, що в Україні також є електронні ЗМІ, в яких 30% власності фактично належить російському "Газпрому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram