ГоловнаПолітика

США назвали обстріл автобуса під Волновахою грубим порушенням РФ зобов'язань

Росію закликали припинити підтримку сепаратистів і відновити суверенітет України уздовж українсько-російського кордону

США назвали обстріл автобуса під Волновахою грубим порушенням РФ зобов'язань
Фото: ria56.ru

Державний департамент США засудив обстріл терористами цивільного автобуса під Волновахою, а також посилені атаки на Донецький аеропорт, назвавши це грубим порушенням Мінських зобов'язань з боку Росії і підтримуваних нею сепаратистів.

Із відповідною заявою у вівторок у Вашингтоні виступила офіційний представник Держдепартаменту США Марі Харф, повідомляє Укрінформ.

"Сьогоднішні численні жорстокі атаки на аеропорт Донецька, а також обстріл автобуса, жертвами якого стали 10 осіб і ще 13 отримали поранення, є грубими порушеннями зобов'язань", - наголосила Харф.

Вона закликала Росію "виконати свої зобов'язання в рамках Мінських угод, що включають і припинення істотної військової підтримки сепаратистам, і відновлення суверенітету України вздовж міжнародного українського-російського кордону". Крім того, вона підкреслила необхідність звільнення всіх заручників і здійснення інших зусиль для мирного врегулювання конфлікту.

Представник зовнішньополітичного відомства США зазначила, що Росія і підтримувані нею бойовики продовжують свої спроби дестабілізувати ситуацію в Україні. Відтак вона вкотре висловила стурбованість з боку США.

Нагадаємо, 13 січня в результаті обстрілу бойовиками під Волновахою загинули 12 мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram