ГоловнаПолітика

Кабмін і коаліція узгодили більшість спірних питань

Депутати налаштовані ухвалити реформістський бюджет, вважає Луценко

Кабмін і коаліція узгодили більшість спірних питань
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко заявив, що Кабмін у багатьох питаннях пішов назустріч парламентській більшості, тому є високі шанси, що сьогоднішнє голосування щодо законопроектів уряду буде результативним.

"Я хочу зазначити серйозне просування до компромісу з боку уряду. Щодо більшості питань, які ми порушуємо останніми тижнями, уряд сьогодні пішов назустріч парламентській більшості. І я відчуваю, що сьогодні може бути результативний день у парламенті стосовно всіх - наголошую всіх - законопроектів, які є основою для ухвалення бюджету", - сказав він.

При цьому він перелічив кілька вимог, які висунув до цих проектів БПП:

відтермінування ПДВ-рахунків на півроку до 1 липня, але з уведенням тестового режиму з 1 лютого;

зниження ставки ЄСВ з 25% до 20%;

збереження пільг для учителів, медиків, дітей і інвалідів;

збереження спецрежиму оподаткування в сільському господарстві та відшкодування ПДВ експортерам зерна;

підвищення мита на експорт металургійної та залізорудної сировини;

перегляд всіх податкових нововведень по закінченню першого кварталу 2015 року;

Луценко також спростував думку, що урядові проекти написано під диктовку МВФ.

"Ми повинні починати з нових підвалин: новий Податковий кодекс, новий Бюджетний кодекс, нові підходи до правоохоронної та судової системи. Саме із цього починає Верховна Рада. МВФ за цим тільки спостерігає. І від того, як ми виконаємо наше домашнє завдання, залежить, чи долучиться МВФ до нас узагалі. Зараз не йдеться про те, що вони від нас щось вимагають. Зараз мова йде про те, чи є сенс співпрацювати із цією країною", - наголосив Луценко.

За його словами, якщо парламент сьогодні не доведе свою спроможність і реформістський напрямок, Україна залишиться сам на сам із жахливою фінансовою та зовнішньополітичною ситуацією. "І ми дуже налаштовані прийняти реформістський бюджет, який дасть можливість міжнародним фінансовим інстанціям, у тому числі МВФ, допомагати Україні", - сказав Луценко.

Як повідомляли, Антикорупційний комітет Верховної Ради вирішив, що 12 із 44 урядових законопроектів містять ризики корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram