ГоловнаПолітика

Кабмін запропонував Раді прийняти бюджет у четвер

Проект головного фінансового документа країни з'явиться в понеділок

Кабмін запропонував Раді прийняти бюджет у четвер

Голова уряду Арсеній Яценюк на засіданні ради коаліції пообіцяв внести в парламент проект бюджету в понеділок, 22 грудня, щоб депутати прийняли його за основу у вівторок і проголосували в цілому вже у четвер.

Про це 18 грудня на громадських слуханнях, присвячених проекту бюджету наступного року, повідомив заступник голови фракції “Батьківщина” Андрій Кожем'якін. "Кабмін хоче, щоб депутати прийняли законопроект за основу, а потім пару днів допрацювали його в комітетах. А вже в четвер, 25 грудня, голосувати за закон про бюджет в цілому", - сказав депутат. За його словами, на раді пропонували також ухвалити зміни до Податкового та Бюджетного кодексів одним пакетом із проектом держбюджету на 2015 рік.

При цьому депутат повідомив, що деякі фракції виступають за те, щоб їм дали більше часу для роботи над проектом закону. Зокрема "Батьківщина" пропонує взагалі відмовитися від канікул у роботі парламенту для докладної роботи над бюджетом прийдешнього року.

"Приймемо ми бюджет якомога швидше чи затягнемо цей процес і на початок майбутнього року - нас будуть критикувати в кожнім разі. Але я все ж вважаю, що Україні потрібно увійти в новий рік з бюджетом", - заявила на громадських слуханнях віце-спікер парламенту Оксана Сироїд. Депутат наголосила, що ухвалення змін до Податкового та Бюджетного кодексів дуже важливе, оскільки вони створюють підстави для децентралізації та ефективного функціонування бюджетів місцевих громад. Сироїд також зазначила, що в парламенті буде створено окрему законодавчу процедуру для прийняття цих змін до кодексів, але не повідомила подробиць.

Під час громадських слухань депутати також наголошували, що досі проект головного фінансового документа країни обговорюють із якихось чуток і уривками, показаним на тих чи інших нарадах. "У принципі, ми 20 років приймаємо закон про бюджет з порушеннями тих чи інших процедур або термінів - це не новина, але цього разу ми просимо, щоб проект оприлюднили хоча б до його голосування в цілому", - сказав нардеп від "Батьківщини" Андрій Шевченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram