ГоловнаПолітика

Турчинов: Росія може розпочати повномасштабну війну будь-якої миті

РНБО має намір забезпечити повну мобілізацію всіх ресурсів для відсічі агресору

Турчинов: Росія може розпочати повномасштабну війну будь-якої миті
Фото: Макс Левин

Російська Федерація може розпочати повномасштабну континентальну війну будь-якої миті. Таку заяву зробив сьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Виклики, які сьогодні стоять перед нашою країною, - серйозні і небезпечні. Режим припинення вогню, який постійно порушується російськими терористичними угрупованнями, може будь-якої миті перерости в нове жорстоке протистояння. Росія може розв'язати повномасштабну континентальну війну. І це може трапитися будь-коли", - заявив Турчинов.

"У нас немає альтернативи бути до цього готовим. І наше завдання, передусім РНБО, забезпечити повну мобілізацію всіх наявних у країні ресурсів для того, щоб побудувати потужний оборонний комплекс, щоб бути готовими до відсічі агресорові, бути готовими повністю і повністю звільнити нашу територію", - наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, після свого призначення Турчинов заявив, що РНБО стане центром прийняття рішень про запобігання загрозам національній безпеці. Згодом стало відомо про підготовку розширення повноважень РНБО і секретаря Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram