ГоловнаПолітика

Путін уночі дзвонив Порошенкові, Олланду і Меркель

Росія хоче продовжувати переговори в телефонному "нормандському форматі"

Путін уночі дзвонив Порошенкові, Олланду і Меркель
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін телефоном обговорив із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і українським лідером Петром Порошенком припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Наголошено на важливості якнайшвидшого проведення засідання контактної групи в інтересах реалізації мінських домовленостей і налагодження діалогу Києва з південним сходом", - акцентовано в повідомленні.

"Серед пріоритетних завдань, зокрема, окреслено обмін насильно утримуваними особами і відведення сторонами конфлікту важкого озброєння від лінії зіткнення", - додали в прес-службі.

Окрім того, сторони обговорили питання економічного відновлення постраждалих регіонів і надання населенню гуманітарної та соціальної підтримки.

Кремль також повідомляє, що голови держав домовилися продовжити найближчим часом телефонні контакти в "нормандському форматі".

Нагадаємо, з 9 грудня в зоні бойових дій на сході України оголошено режим припинення вогню, проте бойовики продовжують обстріли українських військових. При цьому, як стало відомо напередодні, російська армія залишається на Донбасі, попри всі попередні домовленості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram