ГоловнаПолітика

Україна просить ЄС покарати Росію за анексію Криму та порушення прав татар

Зокрема, Київ просить обмежити інвестиції в Крим з країн-членів ЄС

Україна просить ЄС покарати Росію за анексію Криму та порушення прав татар

Українська делегація на засіданні ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі порушила питання тиску на кримських татар з боку російської влади.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 15 грудня в Брюсселі, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"На інавгураційному засіданні Ради Асоціації Україна - Європейський союз у Брюсселі в понеділок, 15 грудня, українська делегація порушила питання порушення прав людини в Криму з боку російської влади і тиску на кримських татар", - йдеться в повідомленні.

"Ми порушили питання кримських татар, адже ми маємо сильні сигнали і докази, що російська влада грубо порушує права людини в Криму, і кримські татари перебувають під постійним тиском", - підкреслив Яценюк.

Також голова Кабміну повідомив, що українська делегація на засіданні ради асоціації Україна - ЄС звернулася щодо обмеження інвестицій до Криму з країн-членів ЄС.

"Ми також звернулися за юридичною допомогою, щоб залучити Росію до відповідальності за нелегальну анексію Криму", - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, раніше стало відомо про намір ЄС продовжити роботу щодо посилення обмежувальних заходів, пов'язаних з незаконною анексією Криму і Севастополя Російською Федерацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram