ГоловнаПолітика

Савченко втратила слух на одне вухо

Тюремні медики із захворюванням не справляються

Савченко втратила слух на одне вухо
Фото: Скрин-шот с Hromadske.tv

У народного депутата України Надії Савченко, яку утримують у московському СІЗО, посилилися проблеми зі здоров'ям.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив її адвокат Ілля Новиков.

"Щойно я вийшов від Надії Савченко. Вперше за весь цей час вона попросила про допомогу для себе особисто. У неї знову запалилося праве вухо, застуджене на етапі у вересні. Тюремні медики не справляються, зараз втрата слуху цим вухом вже повна, і схоже,  далі буде гірше. Ми будемо просити ГНК (Громадська наглядова комісія, - ред.) терміново послати когось оглянути її", - написав він.

У понеділок в Мосміськсуді будуть розглядатися дві чергові скарги захисту Савченко, у тому числі на продовження арешту. Савченко братиме участь у них з допомогою відеоконференції.

Росія звинувачує Надію Савченко в пособництві вбивству російських журналістів Ігоря Корнелюка та Антона Волошина. За її наводкою нібито було проведено мінометний обстріл групи російських журналістів.

Однак адвокат Савченко стверджує, що дані білінгу телефонів Корнелюка і Волошина доводять її невиннуватість.

"Ми з Надією провели близько години за вивченням білінгу телефонів Корнелюка і Волошина, наданих нам СБУ. Навіть за неповною інформацією, яка у нас є зараз, журналісти того дня приїхали в район, де потім потрапили під обстріл, не раніше 10:34 за київським часом, а в 10:44 телефон Савченко вже перебував у центрі Луганська. Насправді часовий розрив набагато більший - у полон Савченко потрапила на початку одинадцятої, а знімальна група приїхала на саме перехрестя вже після 11. У принципі, цього вже достатньо для припинення переслідування", - пише Новиков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram