ГоловнаПолітика

Переселенці зажадали від Порошенка підписати закон про їхній статус

Біля офісу президента влаштували настільну гру у збільшеному масштабі

Під Адміністрацією президента в п'ятницю відбулася масова акція за підписання закону №4490а-1 про внутрішніх переселенців. Його ухвалили ще 20 жовтня, але президент Петро Порошенко досі не затвердив його.

Учасники акції влаштували біля офісу президента настільну гру у збільшеному масштабі. Так вони спробували показати, що процес взаємовідносин між переселенцями і державою без цього закону нагадує безглузду гру. "Переселенець ніколи не знає, яку відповідь отримає від чиновника, так само як не знає, як ляжуть гральні кості. Як на гральній дошці, пересуваючи фішки, вирішуються питання також про населені пункти, де проходить АТО", - пояснила одна з організаторів акції від громадської ініціативи "Схід - SOS" Олександра Дворецька.

Переселенці також склали лист до Порошенка, в якому пояснили, чому він зобов'язаний підписати закон. Документ, зокрема, надає можливість переселенцям отримати тимчасове житло, спрощує реєстрацію, гарантує відновлення соціальних виплат і пенсій за місцем фактичного проживання, забезпечує право на продовження освіти, створює єдину базу переселенців.

Законопроект  відправили Порошенкові 24 жовтня. За законом, він мав підписати його або ветувати протягом 15 днів. Уже минув 21.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня ООН нарахувала 824 тисячі біженців з Донбасу, з яких 430 тисяч залишаються на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram