ГоловнаПолітика

НАТО готується до гіршого розвитку сценарію в Україні

Норвегія пильно спостерігає за діями свого східного сусіда

НАТО готується до гіршого розвитку сценарію в Україні

Країни НАТО опрацьовують різні сценарії розвитку подій в Європі у зв'язку з російською агресією в Україні.

Про це заявила голова оборонного відомства Норвегії Іне Еріксен Серейде, яка виступила із заявою за підсумками дводенної зустрічі в Осло міністрів оборони восьми північноєвропейських держав, пише ТАСС.

"Країни НАТО роблять те, що і мають робити члени військового і політичного альянсу. Ми готуємося в тому числі і до тих подій, які, як ми сподіваємося, не відбудуться. Готуємося до гіршого, - зазначила Серейде. - Це важливо, оскільки ми не хочемо допустити можливості розвитку кризових сценаріїв".

"Однак необхідно підкреслити той факт, що наші дії, спрямовані на забезпечення захисту наших союзників, збереження територіальної цілісності та незалежності наших країн, в Росії сприймаються в зовсім іншому руслі, - вважає вона. - Норвегія робить свій внесок у діяльність альянсу і пильно спостерігає за діями свого східного сусіда"

За словами міністра, під час зустрічі представники кількох держав висловили побоювання з приводу збільшеної активності російських збройних сил біля своїх кордонів, яку вони сприймають як "перевірку власної обороноздатності".

Норвегія, у свою чергу, наголошує на збільшенні присутності російських військових в Арктиці, і хоча "безпосередньої загрози з російської сторони", за словами Серейде, в норвезькому оборонному відомстві не бачать, ситуацію "не можна залишати без уваги", - заявила вона.

Нагадаємо, в РНБО України назвали можливі напрямки ударів російських військ і терористів на Донбасі. Найбільш вірогідними напрямками завдавання військових ударів можуть бути Дебальцеве, Донецький аеропорт і Маріуполь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram