ГоловнаПолітика

"Свобода" позиватиметься, аби пройти в Раду

Тягнибок звинуватив партнерів по Майдану у "зливанні" партії

"Свобода" позиватиметься, аби пройти в Раду
Фото: Макс Требухов

Партія "Свобода" має намір у судах домагатися перерахунку голосів, наполягаючи, що голосів, відданих за неї на виборах, вистачає для проходження в парламент.

Голова партії Олег Тягнибок, виступаючи на мітингу біля будівлі ЦВК, оголосив "масову мобілізацію".

"Ми повинні використовувати наших юристів, агітаторів, організаторів. Ми не повинні розчаровуватися і повинні боротися до кінця, вимагати перерахунку голосів, домагатися судових рішень", - переказує слова Тягнибока "Інтерфакс-Україна".

Він також заявив, що партії-партнери "Свободи" по Майдану тепер уже в минулому.

"З того моменту, як вони почали "зливати" "Свободу", будь-які наші зобов'язання перед ними завершилися", - сказав Тягнибок.

Мітинг делегував представників ВО "Свобода" Юрія Сиротюка і Олега Бондарчука до голови ЦВК Михайла Охендовського. Після переговорів з ним Юрій Сиротюк повідомив, що ЦВК погодилася ретельно звірити всі протоколи, які подасть ВО "Свобода", з протоколами окружних комісій із мокрими печатками.

За версією партії, "Свобода" отримала на виборах від 5,8% до 6,3% голосів за партійними списками, але в результаті фальсифікацій із завищенням явки у східних областях результат Опозиційного блоку збільшився, а "Свободи" "автоматично розмився".

Водночас "Свобода" має протоколами не з усіх окружкомів і просить партнерів по Майдану допомогти їм у цьому питанні.

Нагадаємо, за результатами обробки 99,59% електронних протоколів, "Свобода" набирає 4,71% голосів, не долаючи бар'єр 5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram