ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

"Свобода" звинуватила Путіна у своєму провалі на виборах

"Тягнибоківці" завтра проведуть мітинг біля ЦВК

"Свобода" звинуватила Путіна у своєму провалі на виборах
Фото: www.svoboda.org.ua

Партія "Свобода" анонсувала акцію протесту біля будівлі ЦВК на 30 жовтня з вимогою пустити її до парламенту.

Як повідомляє прес-служба політсили, екзит-поли і паралельний підрахунок на підставі протоколів з "мокрими" печатками показали, що "Свобода" впевнено подолала 5%-вий бар'єр, тоді як дані ЦВК доводять протилежне.

Партія вважає, що її результат сфальсифікували шляхом вкидання бюлетенів на сході України та оскарження протоколів в тих областях, де "Свобода" користується популярністю. "Ми знаємо, хто робить все, щоб "Свобода" не потрапила в парламент: це Володимир Путін і його агентура в Україні. Доказом цього є показова заява міністра закордонних справ РФ Лаврова про визнання виборів до Верховної Ради України і готовність з нею співпрацювати. Кремль продемонстрував: парламент без ідеологічної "Свободи" вигідний для них, бо з ним можна домовлятися", - вважають в партії.

"Свобода" стверджує, що влада не реагує на фальсифікації. Тому партія вирішила почати акцію протесту.

Нагадаємо, за даними ЦВК "Свобода" набирає 4,72% голосів, чого не вистачить для потрапляння в парламент. При цьому партія проводить за мажоритаркою шістьох депутатів.

У парламенті сьомого скликання від "Свободи" було 35 депутатів. Фракція відрізнялася високою дисциплінованістю і невиправданою агресивністю. Наприклад, в березні цього року "свободівці" Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Богдан Бенюк били керівника НТКУ, змушуючи подати у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram