ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

"Батьківщина" звинуватила кандидата від Блоку Порошенка у фальсифікаціях

У херсонському окрузі першого і другого кандидата відокремлюють голоси

"Батьківщина" звинуватила кандидата від Блоку Порошенка у фальсифікаціях
Кандидат от "Батькивщины" Юрий Одарченко
Фото: http://kpravda.com

Партія "Батьківщина" звинуватила кандидата від Блоку Порошенка у 182 окрузі (Херсон) у фальсифікаціях.

За даними сайту Центрвиборчкому, там дуже близько один від одного йдуть Юрій Одарченко від "Батьківщини" й Олександр Співаковський від БПП. За результатами обробки 78% протоколів лідирує Одарченко, але його відрив - менш ніж 100 голосів.

Прес-служба "Батьківщини" стверджує, що Співаковський використовує брудні методи, щоб обійти Одарченка.

"Зокрема, за кандидата від президентської партії примусово голосували затримані громадяни, які перебувають у СІЗО і не мають, відповідно до законодавства, права голосувати за мажоритарного кандидата", - сказано у зверненні партії до президента Петра Порошенка. За Співаковського в СІЗО проголосували 280 із 300 затриманих. Окрім того, у двох місцевих в'язницях за президентського кандидата голоси віддали 802 ув'язнених із 1137, заявили в "Батьківщині".

"Коли спостерігачі зажадали визнати бюлетені із СІЗО недійсними і перерахувати голоси на спеціальних дільницях, в ОВК №182 завезли "тітушок", які намагалися силою вигнати з приміщення спостерігачів, журналістів і кандидатів", - повідомила партія.

"Батьківщина" вимагає від Порошенка вгамувати свого кандидата і визнати перемогу Одарченка.

Нагадаємо, що у 182 окрузі також балотувався Володимир Сальдо, колишній мер Херсона. Він займає третє місце. В іншому херсонському окрузі №183 впевнено лідирує кандидат від БПП Андрій Гордєєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram