ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

ОБСЄ визнає вибори, незважаючи на закриті дільниці в Криму і на сході

Європейці визнали однією з головних проблем забезпечення безпеки виборців

Відсутність голосування в деяких областях України не може вплинути на легітимність результатів парламентських виборів в Україні.

Про це заявила голова делегації спостерігачів Парламентської асамблеї ОБСЄ Доріс Барнетт (Німеччина), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми не маємо жодного права говорити, що через неучасть певних територій України у виборах вони є нелегітимними", - сказала вона.

Вона зазначила, що ті, хто заявляє про нелегітимність виборів через неучасть усіх областей України, намагаються їх дискредитувати і зірвати.

Також, як наголосила Барнетт, вона вже побачила сьогодні "добре організовані виборчі дільниці, на які приходить велика кількість мирно налаштованих людей, і їм не доводиться стояти в черзі".

Читайте: У Черкасах затримали 200 "тітушок", які планували брати участь у фальсифікаціях виборів

У свою чергу глава короткострокової місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Кент Харштедт (Швеція) повідомив, що основними проблемами цих виборів є велика кількість внутрішньо переміщених осіб, яким також необхідно надати рівні права для голосування в день виборів. Другою проблемою він назвав забезпечення, у зв'язку із загрозами актів насильства в день голосування, безпеки на виборчих дільницях і на всій території України.

"У складних умовах у країні ми бачимо великі очікування і багато зусиль з боку України. Незважаючи на велику кількість загроз напередодні про застосування насильства, ми сподіваємося, що цей день мине мирно", - заявив Харштедт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram