ГоловнаПолітика

Інформація про ручний підрахунок голосів не відповідає дійсності, - ЦВК

У прес-службі ЦВК не підтверджують несправність системи "Вибори"

Інформація про ручний підрахунок голосів не відповідає дійсності, - ЦВК
Фото: EPA/UPG

Повідомлення про те, що підрахунок голосів на позачергових парламентських виборах проводитиметься вручну у зв'язку з порушенням роботи електронної системи "Вибори", є "невдалим фейком". Про це заявив керівник прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Повідомлення деяких ЗМІ з цього приводу абсолютно не відповідають дійсності. Інформаційно-аналітична система "Вибори" працювала і працює в штатному режимі", - підкреслив він.

При цьому він також підкреслив, що ЦВК не приймала ніякої постанови з цього приводу.

"ЦВК не розглядала такого роду питань колегіально в режимі засідання, а постанови комісії приймаються тільки таким чином. Такого роду повідомлення можуть трактуватися не більш як фейкова інформація, причому фейки бувають різні - вдалі і не дуже. То ось цей - з розряду не надто вдалих, тому в нього не може повірити навіть середньостатистичний користувач, не кажучи вже про фахівців, які розбираються в законі про вибори народних депутатів України", - заявив Хівренко.

Він ще раз підкреслив, що ЦВК встановлюватиме попередні підсумки голосування на позачергових парламентських виборах, які відбудуться 26 жовтня, "традиційним перевіреним способом, як це і передбачено законом - за допомогою ІАС "Вибори".

Нагадаємо, у ЦВК очікують повні попередні результати виборів в електронному вигляді не пізніше першої половини четверга, 30 жовтня.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на персональний сайт генерального прокурора України Віталія Яреми про те, що через несправність системи підрахунку голосів "Вибори народних депутатів України" підрахунок проводитиметься вручну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram