ГоловнаПолітика

Попередні результати виборів з'являться у четвер, - ЦВК

Перші цифри будуть увечері в середу, 29 жовтня, або у четвер, 30 жовтня

Попередні результати виборів з'являться у четвер, - ЦВК
Фото: Макс Левин

Попередні результати позачергових виборів до Верховної Ради ЦВК сподівається отримати ввечері в середу або у четвер. Про це заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє прес-служба комісії.

"Повні попередні результати виборів за підсумками голосування Комісія сподівається отримати орієнтовно в середу, 29 жовтня, ввечері, або у четвер, 30 жовтня, вранці", - сказано в повідомленні.

На зустрічі з делегацією Європарламенту для спостереження за виборами Охендовський відзвітував про одномандатні округи, де немає можливості організувати голосування, оскільки ці округи перебувають під контролем бойовиків і голосування ставить під загрозу життя виборців.

Водночас голова ЦВК наголосив на додаткових заходах безпеки напередодні голосування, у день виборів і після виборів на виборчих дільницях.

"ЦВК разом з МВС, Міноборони, Службою безпеки України на позачергових виборах президента у травні 2014 року напрацювала певний алгоритм дій, спрямованих на забезпечення безпеки виборів. З урахуванням нових реалій та викликів його вже підсилили і застосовуватимуть на нинішніх виборах", - сказав Охендовський.

Нагадаємо, на позачергові парламентські вибори ЦВК зареєструвала 27 офіційних спостерігачів від Європарламенту. Загалом зареєстрований 2321 спостерігач від 21 іноземної держави та 20 міжнародних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram