ГоловнаКультура

Українські художники Interesni Kazki створили в Києві мурал "Святий Юрій"

Робота відомих муралістів розміщена на стіні будинку на Великій Житомирській

Відомий дует українських художників Володимира Манжоса й Олексія Бордусова під назвою Interesni Kazki створили в Києві мурал "Святий Юрій".

Про це сказано на сторінці художників у фейсбуці.

"Святий Юрій" - одна з двох робіт, запланованих художниками в Києві. Вона розміщена на стіні будинку за адресою вул. Велика Житомирська, 38. Раніше на цій стіні була інша робота - рекламний малюнок однієї з броварень. Знищення старого малюнка за розпорядженням голови Шевченківської райадміністрації спровокувало бурхливі обговорення серед столичних користувачів соцмереж. Обговорення не вщухають навіть після того, як Interesni Kazki закінчили свою роботу.

"Робота була зроблена на цій стіні не за моїм особистим вибором і не через бажання замалювати попередню, а тому, що цю поверхню надала Шевченківська адміністрація, коли минув термін рекламної кампанії, яка на цій стіні була", - пояснив вибір стіни для "Святого Юрія" один з художників.

Святий Юрій, 2014
Фото: Facebook / Aec Interesni Kazki
Святий Юрій, 2014

Другий мурал буде на одній з будівель на вулиці Стрілецькій. Його тема ще невідома.

Дует Interesni Kazki доволі відомий не тільки в Україні, а й за кордоном. Останнім часом художники працюють переважно за кордоном: у США, в Мексиці, у Франції, в Данії, ПАР, Індії, Хорватії, Італії, Іспанії та Португалії. В Україні художники працюють рідко через високу вартість їхніх робіт - поки що тут мало хто готовий замовляти роботи художникам-муралістам.

Дві нові роботи, які Interesni Kazki зроблять у Києві (зокрема і "Святий Юрій"), художники фінансують самостійно.

"Ми хочемо висловити свій погляд на ситуацію в Україні і просто зробити добру справу - порадувати жителів Києва", - заявив Володимир Манжос.

Втім, у Києві й раніше можна було зустріти роботи Interesni Kazki - на вулиці Гетьмана, вулиці Турівській, біля станції метро "Шулявська" і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram