ГоловнаПолітика

Порошенко не ініціюватиме відставку Кернеса

Президент підкреслив, що його ставлення до мера не має значення

Президент Петро Порошенко заявив, що відставка мера Харкова Геннадія Кернеса - це справа харків'ян, а не центральної влади.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на запитання про мітинг, який сьогодні відбувся у Києві і в рамках якого активісти з Харкова перекрили Хрещатик з вимогою відставки Кернеса.

Порошенко відповів, що Кернес може комусь подобатися, комусь може не подобатися. За його словами, до Майдану він від діяльності Кернеса не був у захваті, а після того як мера Харкова поранили, ставлення до нього змінилося. При цьому президент підкреслив, що його ставлення до мера не має значення.

"Хто буде мером Харкова - вирішувати тільки харків'янам", - сказав він.

Також глава держави підкреслив, що Кернес - легітимно обраний мер, і він, як президент, зобов'язаний спілкуватися з представниками місцевої влади.

Порошенко сказав, що після виборів до Верховної Ради внесе законопроект про децентралізацію влади з пропозицією провести позачергові вибори місцевої влади. І якщо парламент підтримає його ініціативу, тоді в Харкові можна буде вибрати нового мера.

Нагадаємо, що в серпні Верховна Рада відмовилася розглядати відставку Кернеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram