ГоловнаПолітика

Порошенко розповів послам G7 та ЄС про ситуацію на Донбасі

Президент подякував США і ЄС за підтримку України

Порошенко розповів послам G7 та ЄС про ситуацію на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу.

Як повідомляє прес-служба глави української держави, співрозмовники обговорили координацію подальших дій країн на міжнародній арені для сприяння мирному процесу.

Президент висловив подяку за підтримку, яку Україна отримує від провідних країн світу у складній ситуації. "Це - справжній тест для наших відносин", - зазначив Петро Порошенко.

Він наголосив на важливості співпраці з країнами "Великої сімки" під час зовнішньополітичних подій останніх тижнів - участі в засіданні Європейської Ради, саміті НАТО в Уельсі, робочих візитів до Канади і США.

У цьому контексті Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт ще раз підтвердив слова президента Барака Обами, що США віддані підтримці України і розвитку ще тіснішого партнерства з нею.

Глава держави інформував послів про розвиток подій на Донбасі, зазначивши, що ситуація залишається складною. Разом з тим Президент підкреслив, що Україна виконує всі свої зобов'язання щодо Мінських домовленостей.

За словами Петра Порошенка, запорукою подальшої позитивної динаміки є дотримання домовленостей усіма сторонами, а саме - двостороннього режиму припинення вогню, виведення російських військ, звільнення заручників, а, особливо, контролю за українсько-російським кордоном, створення буферної зони та встановлення в цьому районі дієвого спостереження та верифікації ОБСЄ.

У зустрічі з Президентом взяли участь посли в Україні США Джеффрі Пайєтт, ЄС Ян Томбінський, Німеччини Крістоф Вайль, Франції Ален Ремі, Японії Тоїчі Саката, Італії Фабріціо Романо, Великобританії Саймон Сміт, а також тимчасовий повірений у справах Канади в Україні Анне Мейсон-Гаусс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram