ГоловнаПолітика

Яценюк: я вірю, що Росія колись попросить пробачення

Прем'єр вважає Путіна "тафгаєм"

Яценюк: я вірю, що Росія колись попросить пробачення
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вірить, що колись Росія попросить пробачення в України за Крим і війну на Донбасі.

Про це він сказав у своєму виступі в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку.

"Ми країни-сусіди, під час Другої світової війни українці та росіяни плечем до плеча боролися з нацизмом, наші нації мають сильні історичні зв'язки... Я вірю, що коли-небудь Україна поверне контроль над сходом і Кримом, що ми перевернемо цю чорну сторінку нашої історії, що Росія коли-небудь скаже: "Пробачте", - сказав Яценюк.

При цьому прем'єр вважає, що цього не відбудеться, поки президентом у Росії залишається Володимир Путін, якого він назвав "тафгаєм" - жорстким хлопцем.

"Поки Путін залишається президентом, Україні буде дуже складно повернути Крим. Але це не буде тривати вічно, це життя", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк перебуває з візитом у Нью-Йорку. Під час візиту Яценюк зустрінеться з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном і проведе переговори з головами делегацій ряду держав-членів ООН. 

У четвер, 25 вересня, у рамках зустрічі з представниками ділових кіл США і керівництвом американських інвестиційних та фінансових установ Яценюк представить урядовий план дій "Відновлення України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram