ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба запроваджує в'їзд до Криму за паспортами

Нововведення пов'язане з ухваленням закону про окупацію півострова

Держприкордонслужба запроваджує в'їзд до Криму за паспортами

З 8 вересня змінюються правила в'їзду в Крим громадянами України, зокрема дітьми.

"Тепер дозвіл на в'їзд на тимчасово окуповану територію України надаватиметься лише за наявності документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України. Зокрема, діти, які не досягли 16-річного віку, зобов'язані пересуватися з паспортами громадян України. До цього необхідно було мати при собі свідоцтво про народження або проїзний документ дитини", - повідомляється на сайті відомства.

У прикордонному відомстві пояснили, що це нововведення пов'язане з практичним виконанням закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Крім того, у Держприкордонслужбі звертають увагу на те, що дозвіл на в'їзд із Криму громадянам України, які не досягли 16-річного віку, надаватиметься за наявності документів, за якими вони виїхали з материкової частини України.

Документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, законодавчо визначено паспорт громадянина України; паспорт громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичний паспорт; службовий паспорт України; посвідчення особи моряка; посвідчення члена екіпажу; посвідчення особи на повернення в Україну; тимчасове посвідчення громадянина України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram