ГоловнаПолітика

Рада Безпеки ООН узгодила проект резолюції з приводу катастрофи малайзійського Boeing

Голосування відбудеться о 22:00 за київським часом

Рада Безпеки ООН узгодила проект резолюції з приводу катастрофи малайзійського Boeing
Фото: EPA/UPG

Рада Безпеки ООН у ніч проти понеділка завершила узгодження проекту резолюції з приводу катастрофи малайзійського Boeing на сході України. Голосування запланували на 15:00 (22:00 за київським часом), повідомили журналістів дипломати за підсумками консультацій, інформує РИА "Новости".

"Текст складено. Голосування відбудеться завтра (у понеділок) о третій (22:00 за київським часом)", - сказав британський постпред при ООН Марк Лайєл Грант.

Раніше російський постпред при всесвітній організації Віталій Чуркін повідомив, що Росія подала власний проект резолюції з вимогою неупередженого міжнародного розслідування трагедії.

Нагадаємо, 17 липня в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак Boeing-777 Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук", поставленого терористам з Росії. На борту літака перебували 298 осіб, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Як відомо, 18 липня Рада Безпеки ООН в Нью-Йорку проводила позачергове засідання для розгляду обставин падіння літака "Боїнг-777" у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram