ГоловнаПолітика

СБУ затримала в Маріуполі російського найманця

52-річний москвич вирішив додатково заробити

Співробітники СБУ 12 липня затримали в Маріуполі громадянина РФ Леоніда Михайлова, який намагався втекти з міста і залишити територію України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Зі слів затриманого, наприкінці червня він прибув до Донецька з Ростова-на-Дону, щоб "заробити" грошей: йому обіцяли 1000 доларів щомісяця за участь у бойових діях на боці терористів проти українських військових.

Фото: sbu.gov.ua

"Російський найманець приєднався до терористичної організації, яка діє в Донецькій області. Від керівництва так званої ДНР він отримав вогнепальну та холодну зброю, а також вибухові пристрої для збройних нападів на блокпости сил АТО. Зрозумівши невідворотність покарання за скоєні ним злочини, найманець спробував утекти з міста, плануючи незаконно перетнути українсько-російський кордон", - сказано в повідомленні.

При затриманні у росіянина було вилучено гранату із запалом, багнет-ніж, карти з місцевістю Донецької та Луганської областей, посвідчення-дозвіл, підписане ватажком бойовиків Ігорем Гіркіним, паспорт громадянина РФ з московською пропискою.

Фото: sbu.gov.ua

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram