ГоловнаПолітика

Путін обіцяє і надалі "захищати" росіян за кордоном

Росія не могла допустити приходу НАТО в Севастополь, додав президент РФ

Путін обіцяє і надалі "захищати" росіян за кордоном
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що продовжить "відстоювати" права росіян за кордоном з використанням усього арсеналу наявних засобів.

"Хочу, щоб усі розуміли - наша країна буде і надалі енергійно відстоювати права росіян, наших співвітчизників за кордоном, використовувати для цього весь арсенал наявних засобів - від політичних і економічних до передбачених у міжнародному праві гуманітарних операцій, прав на самооборону", - сказав Путін на нараді в МЗС РФ, повідомляє РИА Новости.

При цьому анексію Криму Путін пояснив не турботою про росіян, а тим, що Росія не могла допустити приходу НАТО в Севастополь.

"Ми не мали права залишити кримчан і севастопольців напризволяще - войовничим націоналістам і радикалам. Не могли допустити, щоб був істотно обмежений наш доступ до акваторії Чорного моря, щоб на кримську землю, в Севастополь, овіяний бойовою славою російських солдатів, матросів, зрештою, і я думаю - досить швидко, прийшли б війська НАТО і був кардинально змінений баланс сил у Причорномор'ї", - сказав президент РФ.

Нагадаємо, Путін стримано відреагував на відновлення АТО в Україні, зазначивши, що президент Петро Порошенко, відмовившись від перемир'я, взяв на себе відповідальність за ситуацію в Україні, зокрема за наслідки військових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram