ГоловнаСвіт

Bloomberg: тестом для Порошенка стане розділення політики та бізнесу

У виданні вважають, що новому президенту необхідно показати здатність влади приймати конструктивні рішення

Bloomberg: тестом для Порошенка стане розділення політики та бізнесу
Фото: blog.bloomberg.com

Одним з головних завдань бізнесмена Петра Порошенка, який за результатами підрахунку майже половини протоколів на позачергових виборах Президента України набирає більше 54% голосів, стане чіткий поділ сфер політики та економіки у державі, і, є підстави вважати, що у нього це може вийти, пише Bloomberg.

В американському агентстві вважають, що парадоксом минулих в Україні президентських виборів є те, що на тлі всіх народних протестів проти олігархічних кланів та корумпованої влади українці у підсумку вибрали ще одного олігарха - Петра Порошенка, який поєднував політику і бізнес з 1998 року, був соратником одного зі своїх нинішніх конкурентів - Юлії Тимошенко - у 2005 році та міністром при Вікторі Януковичі.

Головною перевіркою того, наскільки Порошенко готовий до серйозних дій та відділення політики від бізнесу, на думку видання, є питання, чи продасть він свою компанію Roshen, а найсерйознішим викликом для нового президента на тлі економічних проблем стане пошук шляхів вирішення конфлікту у Східній Україні.

Як зазначають у Bloomberg, одночасно з реалізацією економічних реформ Порошенку необхідно продемонструвати здатність влади приймати конструктивні рішення. Зокрема, вважають у виданні, децентралізація влади та бюджетної політики, а також надання офіційного статусу російській мові можуть зменшити протести на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram