ГоловнаСвіт

Росія зможе подати позов до СОТ у разі секторальних санкцій, - помічник Путіна

У Москві вірять, що санкції можуть призвести до колапсу СОТ

Росія зможе подати позов до СОТ у разі секторальних санкцій, - помічник Путіна
Фото: сomfortblog.net

Росія може подати позов до СОТ та скористатися іншими механізмами захисту у випадку введення західними країнами санкцій проти секторів російської економіки, заявив помічник президента РФ Андрій Білоусов.

За його словами, можливе введення таких санкцій створить прецедент в СОТ.

"Якщо так буде зроблено, Росія може звернутися до органу з вирішення суперечок СОТ. Якщо він прийме рішення на користь Росії, то наші колеги з США та Європи виявляться, що називається, в цікавому положенні. Якщо буде ухвалено рішення на користь Європи за цим позовом, то тоді ситуація виникне ще більш цікава. Це означатиме, що в практику СОТ будуть впроваджені такі санкції. Я можу назвати десятки три країн, які тут же цим скористаються", - сказав Білоусов.

Деякі російські офіційні особи заявляли, що введення економічних санкцій проти РФ суперечить нормам СОТ. Сам Білоусов в п'ятницю говорив, що це може призвести до колапсу цієї міжнародної організації.

Він додав, що у випадку економічних санкцій РФ не обмежиться тільки позовом до СОТ. "Ми вже опрацьовували варіанти дій", - сказав помічник президента.

Він також висловив сподівання, що ЄС під час прийняття рішень щодо секторальних санкцій проти російської економіки, врахує думку й інтереси своїх компаній, що працюють в Росії. "Тому що санкції вдарять по них", - зазначив він.

Нагадаємо, як стало відомо раніше в суботу, під нові санкції ЄС можуть потрапити російський газ та ікра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram