ГоловнаПолітика

П'ятничні кандидати

Добірка найнесподіваніших бігбордів кандидатів у депутати Київради

Часу на проведення передвиборної агітації кандидати в депутати до Київради цього разу мали вкрай мало. Тож аби забезпечити собі хоча б упізнаваність у виборчому бюлетені, вони йшли або на зустрічі з виборцями у дворах, або на кардинальні і водночас бюджетні заходи - "креативні" бігборди. Деякі з цих шедеврів політтехнологічної думки виявилися антирекламою конкурентів. Але іншим кандидатам навіть не потрібно антиреклами - вони прекрасно дають собі раду самі.

LB.ua в останній день, коли офіційно дозволена агітація, подає добірку найнесподіваніших бігбордів кандидатів у депутати Київської міськради та на посаду мера столиці.

Найбільше відзначився в цій виборчій гонці кандидат у мери Києва від Інтернет-партії України Дарт Вейдер. Втім, уся його передвиборна кампанія ґрунтується на іронії. Хто саме причаївся за маскою персонажа саги "Зоряні війни", наразі дізнатися не вдалося. За даними ЦВК відомо, що паспорт на це ім'я він отримав лише 19 березня. Відомо також, що Вейдер - 1956 року народження, має середню освіту і працює електромонтером у Національному університеті харчових технологій, проживає в Києві.

Фото: vesti.ua

Фото: vesti.ua

Фото: vk.com

У відеороликах Дарт Вейдер гладить київські пам'ятки і прибирає на вулицях міста.

Не менш "креативними" виявилися автори бігбордів Української платформи "Собор", яка 2012 року заявила, що буде балотуватися в Раду без політиків. На нинішніх виборах до Київради партійний список очолив політолог Артем Біденко. Але перших осіб партії виборці заледве чи впізнають за плакатами.

Фото: vesti.ua

Фото: vesti.ua

Фото: prportal.com.ua

Не надто впізнавані кандидати деколи йдуть на кардинальні заходи. Наприклад, кандидат в окрузі №56 Ірина Богиня, яка обіцяє звітувати перед киянами, зображена плакаті майже в стилі "ню". Про неї відомо лише те, що Богиня - 1981 р.н., працює в ТОВ "Агроінженерія". Її сестра Богиня Тетяна - заступник начальника юридичного відділу в компанії "Агрофертранс ЛТД", член АПУ (Асоціація правників України). Йде на вибори як самовисуванець.

Ще один кандидат у цьому окрузі - Юрій Гусєв, 1979 р.н. Він навіть не спромігся розмістити на білборді своє фото та ім'я. Відомо лише, що з 2011 року Гусєв - директор Департаменту національних проектів Державного агентства з інвестицій та управління. Йде самовисуванцем.

Фото: vk.com

А ось кандидат від Партії зелених Денис Москаль вирішив "підкупити" виборців обіцянкою про тверезого сантехніка.

Фото: vk.com

Ще один приклад - антиреклама Ігоря Галайчука, який балотується від ВО "Батьківщина" в окрузі №3 в Голосіївському районі Києва. Такі барвисті афіші зараз розвішано в мікрорайоні "Теремки-2". Найцікавіше, що трансвечірка нібито за участю переможниці Євробачення повинна відбутися в клубі "Т-2", який, згідно з офіційними даними про вибори в КМДА, є місцем роботи Галайчука. При цьому, як повідомляє спостережна мережа "Опора", в штабі ВО "Батьківщина" в Голосіївському районі спростовують причетність до цієї афіші. Кажуть, що вже повідомили про це міський виборчком і написали заяву в прокуратуру. Найбільше в "Батьківщині" обурюються тим, що на плакаті вказано ті самі вихідні дані, які вказує на своїй агітації Галайчук.

Фото: www.facebook.com/cn.opora

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram