ГоловнаПолітика

Аваков заявив, що Нацгвардія та війська виведені з Маріуполя

У місті більше немає ніякої загрози для порядку та мирного населення

Аваков заявив, що Нацгвардія та війська виведені з Маріуполя
Фото: http://www.0629.com.ua/

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє про виведення підрозділів Національної гвардії та Збройних сил з Маріуполя (Донецька область.)

Про це Аваков заявив журналістам у Харкові.

"Підрозділи військових та Національної гвардії відведені до місць постійної дислокації, так як немає жодної загрози для порядку та мирного населення", - зазначив Аваков.

Він підкреслив, що підрозділи Національної гвардії та військові були введені до міста тоді, коли бандити почали розстрілювати міліціонерів у райвідділенні міліції.

"Я дуже розраховую, що ця історія більше ніколи не повториться в Маріуполі, і надалі не повториться взагалі на території країни", - сказав Аваков.

Він повідомив, що на зборах трудових колективів найбільших підприємств міста - металургійного комбінату "Азовсталь" та Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча - були створені дружини загальною чисельністю 400 осіб, які вийшли патрулювати у місто разом з міліцією.

Міністр зазначив, що після подій у Маріуполі на охорону громадського порядку вийшла не вся міліція, однак вийшло близько 90 % особового складу.

Нагадаємо, 9 травня у Маріуполі прихильники Росії спробували штурмувати відділення міліції. Силовики відкрили у відповідь вогонь. У результаті сутички загинули дев'ять та отримали поранення 42 людини. Після цього у місті почалися пограбування та мародерство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram