ГоловнаПолітика

В АП пообіцяли зробити "кадрові висновки" із заяв Ахметова про АТО

Пашинський здивований заявою "Метінвесту"

В АП пообіцяли зробити "кадрові висновки" із заяв Ахметова про АТО
Фото: Макс Левин

В.о. голови АП Сергій Пашинський заявив, що в адміністрації президента зроблять "кадрові висновки" із закликів Ріната Ахметова припинити антитерористичну операцію на Донбасі.

"Ми здивовані заявою "Метінвесту", а ми розуміємо - що це заява Ахметова, який виступав за єдину Україну і за рекомендацією якого був призначений голова Донецької ОДА (Сергій Тарута, - Ред.). ...Ми будемо робити зокрема й кадрові висновки із цих заяв'', - заявив Пашинський, повідомляє "Українська правда".

За словами Пашинського, влада не має наміру припиняти АТО, оскільки не хоче допустити поширення сепаратизму.

''Ми прекрасно розуміємо, що це вимога не лише не врегулює ситуацію на Донеччині, а й поширить цю "заразу" на територію всієї України. Я заявляю, що ми не допустимо розповзання сепаратистів і терористів на території інших областей", - заявив Пашинський.

За його словами, в цьому є ''стратегічний план наших ворогів''.

За його словами, активна стадія АТО проходить у Слов'янську, Краматорську і Червоному Лимані, але подробиць він не повідомив. Він також пояснив, що українські війська вивели з декількох об'єктів у Маріуполі, оскільки виникла загроза жертв серед цивільного населення міста в рамках активних дій АТО.

Нагадаємо, сьогодні група "Метінвест", що належить Рінату Ахметову, закликала припинити антитерористичну операцію в Донецькій області. Для підтримки порядку в Маріуполі компанія Ахметова "спільно з муніципальною міліцією створює народні дружини з числа працівників металургійних комбінатів. Від завтра ці дружини розпочнуть патрулювання міста і захист мирних громадян від мародерів і злочинців, які орудують у місті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram