ГоловнаПолітика

Втручання Росії в проведення виборів президента в Україні є неприйнятним, - США

Дестабілізація ситуації в Україні загрожує проведенню виборів

Втручання Росії в проведення виборів президента в Україні є неприйнятним, - США
Фото: zn.ua

США вважають неприйнятними спроби втручання Росії в проведення в Україні виборів президента, які призначено на 25 травня.

Про це на брифінгу сказав прес-секретар Білого дому Джей Карні.

Він розповів, що США підтримують Україну всіма можливими способами. Зокрема, ця допомога включає підтримку українського уряду у стабілізації ситуації в економіці та проведенні виборів президента 25 травня.

"Очевидно, що застосовуються зусилля для дестабілізації ситуації в Україні, і вони є загрозою проведенню виборів. Важливо, що ці вибори повинні відбутися, щоб кожен українець зміг проголосувати за будь-якого кандидата, якого він обере. Цей кандидат може бути прихильником подальшої інтеграції із Заходом чи кандидатом, який виступає за повернення до інтенсивної інтеграції з Москвою", - сказав Карні.

Окрім того, він сказав, що не повинно бути ситуації, коли якась інша країна намагається взяти ситуацію в Україні під свій контроль. А саме так сьогодні діє Росія, додав Карні.

Нагадаємо, країни "Великої сімки" готові ввести санкції проти Росії, щоб не допустити зриву виборів президента в Україні 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram