ГоловнаПолітика

Турчинов підписав указ про передислокацію військ з Криму

Кабміну доручено забезпечити евакуацію з Криму членів сімей військовослужбовців та інших бажаючих

Турчинов підписав указ про передислокацію військ з Криму
Фото: Макс Левин

Виконуючий обов'язки президента Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про передислокацію українських військових з Криму в інші регіони України.

Відповідний указ № 339/2014 він підписав 24 березня.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня 2014 року "Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України", - йдеться в документі.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря ради Андрія Парубія.

Кабінету Міністрів доручається невідкладно розпочати разом з СБУ, Управлінням державної охорони, Службою зовнішньої розвідки передислокацію військових і забезпечити при цьому соціальний захист військовослужбовців та працівників таких військових частин (підрозділів), установ і організацій.

Також Кабміну доручено забезпечити евакуацію з Криму та Севастополя членів сімей військовослужбовців, працівників військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України, державних службовців та окремих категорій громадян України, які виявили бажання покинути півострів.

Окрім того, уряд зобов'язаний вжити в установленому порядку невідкладні заходи щодо обладнання військових містечок для розміщення військових, які передислокуються.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Андрій Дещиця вважає, що небезпека початку війни Росії з Україною зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram