ГоловнаПолітика

"Регіонали" готують кримський сценарій для Херсона

Місцева влада обіцяє не допустити проведення референдуму

Депутати-сепаратисти від Партії регіонів готують кримський сценарій для Херсона. Про це під час брифінгу заявив в.о. міського голови Херсона Володимир Миколаєнко, повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

За його відомостями, депутати міської ради від Партії регіонів планують проведення місцевого референдуму, подібного до того, який 16 березня пройшов у Криму. Питання про вихід Херсона зі складу України та приєднання його до РФ можуть порушити вже на найближчій сесії.

Миколаєнко стверджує, що в Херсоні немає сепаратистських настроїв, проте кілька депутатів, котрих усунули від фінансових потоків у місті, хочуть повернутися до влади за допомогою російських солдатів.

"Зараз усі їхні плани повернення до влади пов'язані з розгортанням на півдні України нового сепаратистського руху. Колишня влада бачить, що, очевидно, мешканці Херсона їх не підтримають, тому вони орієнтуються на кримський сценарій і сподіваються на те, що якщо вони допоможуть Путіну захопити Херсон, то він залишить їх при владі", - говорить Миколаєнко.

"Окрім того, вчора ввечері мені зателефонувала жінка, яка назвалася співробітницею Адміністрації президента Російської Федерації. Вона поцікавилася - які питання ми маємо намір розглядати на найближчій сесії, і повідомила, що існує депутатська група, яка збирається ініціювати проведення в Херсоні референдуму про відокремлення Херсонської області від України. Ми з'ясували, що цей дзвінок був із Херсона. Я не знаю, навіщо вони дзвонили, але ми вже здогадуємося, хто це був, і зараз Служба безпеки вже займається цими особами. Їхній дзвінок уже відстежили. Можливо, вони хотіли попередити мене про свої плани, можливо, хотіли перевірити - як я реагуватиму на ідею референдуму. Можливо, хотіли спровокувати мене".

При цьому Миколаєнко заявив, що не допустить розгляду під час сесії такої пропозиції. "Якщо правоохоронці не зреагують на виступ із пропозицією проведення сепаратистського референдуму, то я особисто, як громадянин України, проведу цивільний арешт такого депутата. Я маю таке конституційне право", - заявив в.о. мера.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Володимира Сальдо - народного депутата від ПР (округ №182, Херсон) підозрюють органи Генеральної прокуратури у проведенні сепаратистської та проросійської агітації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram