ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області сільрада спробувала самовільно перенести український блокпост

Прокуратура області порушила кримінальне провадження

У Херсонській області сільрада спробувала самовільно перенести український блокпост
Фото: khersonline.net

Рада селища Стрілкове на Херсонщині, на південній околиці якого стоїть і український, і російський блокпост, ухвалила рішення про перенесення українського блокпосту на північну околицю.

Прокуратура області відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 367 ККУ (Службова недбалість). Про це LB.ua повідомив прес-секретар обласного прокурора Федір Самойленко.

Також повідомляють, що матеріали цього кримінального провадження передано в Управління СБУ Херсонської області для відповідної перевірки.

Окрім того, прокуратура Херсонської області спростовує поширену інформацію про те, що депутати міськради міста Генічеська Херсонської області вирішили провести позачергову сесію, на якій нібито розглянуть приєднання міста до Криму. "Це не відповідає дійсності", - додав Самойленко.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий і категоричний протест у зв'язку з висадкою 15 березня в районі селища Стрілкове Херсонської області десанту військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації у кількості 80 осіб і через захоплення ними селища Стрілкове за підтримки 4 бойових вертольотів і 3 бойових бронемашин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram