ГоловнаПолітика

Яценюк: в Україні з'явиться муніципальна міліція

Прем'єр розповів про затримання російських шпигунів

Яценюк: в Україні з'явиться муніципальна міліція
Арсений Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що українські правоохоронці зібрали докази причетності російських спецслужб до організації сутичок у східних регіонах України і затримали диверсантів.

"На превеликий жаль, Крим - не єдиний регіон єдиної і неподільної України, де зовнішні сили намагаються дестабілізувати ситуацію, розпалити штучні конфлікти, організувати безладдя і спровокувати збройну агресію ззовні під приводом нібито захисту прав російськомовних. Режисуру не надто численних, але доволі агресивних мітингів у Харкові, Донецьку та Луганську, інших містах здійснюють зовнішні сили. Правоохоронними органами зібрано переконливі докази причетності російських спецслужб до організації заворушень на сході нашої країни", - заявив він у своєму зверненні до жителів південних і східних областей України.

"Є й ті, хто щиро приходить на мітинги, не знаючи сценарію і замовників. Таких людей ми чуємо і прислухаємося до них. Тим паче, що стукають вони у відчинені двері", - наголосив Яценюк.

Також прем'єр заявив про намір створити муніципальну міліцію в рамках розширення повноважень регіонів: "Про розширення повноважень регіонів. Ця масштабна реформа за збереження єдності й унітарності України, яка передає на місця, в області, міста та райони, найширший обсяг повноважень і грошових ресурсів, необхідних для розвитку регіонів. Передусім це торкнеться охорони здоров'я, комунальної сфери. З'явиться муніципальна міліція".

Яценюк також зазначив, що всі нововведення, пов'язані з децентралізацією влади, будуть відображені в новій Конституції.

"Усі нововведення, пов'язані з децентралізацією влади, будуть відображені в новій Конституції. Конституцію ми повинні писати разом", - сказав він.

Прем'єр запевнив громадян, що місцеву специфіку враховуватимуть у питаннях освіти, культури, історії та її героїв.

Нагадаємо, Яценюк обіцяє зробити все можливе для того, щоб побудувати з Росією партнерські і добросусідські відносини.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram