ГоловнаПолітика

Насадження ідей сепаратизму може спричинити громадянську війну, - РНБО

Рада закликала зупинити ескалацію сепаратизму в Україні

Подальший розвиток ідей сепаратизму в Україні може спричинити громадянську війну.

Про це йдеться в заяві апарату Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

"Ми, співробітники апарату Ради національної безпеки і оборони України, в рамках своїх повноважень, уважно відстежуємо ситуацію, пов'язану з будь-якими спробами насадження суспільству ідей сепаратизму. Ми вважаємо, що це вкрай небезпечний шлях, і рішуче заявляємо, що це шлях, який може призвести до втрати територіальної цілісності нашої держави і виникнення реальної громадянської війни", - йдеться в повідомленні.

РНБО закликала представників парламентських партій і громадських рухів, представників бізнесу, військовослужбовців і держслужбовців зупинити ескалацію сепаратизму в Україні.

"У цей непростий для країни період деякі псевдопатріоти намагаються грати "свою" гру, скориставшись тимчасовою слабкістю центральної влади і намагаючись додати в горнило поки кризової ситуації пальної суміші для перетворення її на національну трагедію", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада винесла постанову про запобігання проявам сепаратизму та іншим посяганням на засади національної безпеки України.

Раніше лідер громадського руху "Третя республіка" Юрій Луценко заявив, що СБУ порушила кримінальні справи проти мера Харкова Геннадія Кернеса і губернатора Харківської області Михайла Добкіна.

Геннадій Кернес і Михайло Добкін раніше неодноразово робили заяви про федералізацію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram