ГоловнаПолітика

Комісія відмовилася пом'якшити Тимошенко умови ув'язнення

Захист оскаржуватиме рішення

Комісія відмовилася пом'якшити Тимошенко умови ув'язнення
Фото: Стоп-кадр с видеоролика

Комісія Качанівської виправної колонії №54 (Харківська область) відмовила екс-прем'єрці Юлії Тимошенко в можливості перевести на дільницю соціальної реабілітації.

Про це повідомили журналістів захисники Тимошенко Андрій Кожем'якін, Олександр Плахотнюк і Сергій Сас.

За їхніми словами, підставою для відмови послужило те, що Тимошенко перебуває на стаціонарному лікуванні в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" №5 (Харків).

За словами Плахотнюка, це не може бути законною підставою для відмови. "Серед 6 підстав для відмови в такому проханні перебування на лікуванні відсутнє", - сказав Плахотнюк.

За словами Саса, начальник колонії Ігор Колпащиков прибув на засідання комісії з уже готовим текстом рішення, яке і було оголошено, не зважаючи на думку захисту.

Тимошенко, за словами захисників, написала заяву з проханням перевести її з лікарні в колонію для того, щоб її прохання можна було задовольнити, проте керівництво колонії заявило, що заяву розглянуть, але питання її виписки з лікарні вирішують лікарі.

Плахотнюк заявив, що захист має намір оскаржити це рішення.

Колпащиков заявив, що комісія відмовила Тимошенко на законних підставах. Він підтвердив, що головною підставою для відмови було перебування Тимошенко на стаціонарному лікуванні, у своєму рішенні комісія також керувалася 5 стягненнями за порушення режиму утримання, які Тимошенко отримала за час перебування в ув'язненні, 3 з яких отримані безпосередньо в колонії.

За його словами, хоча всі ці стягнення анульовано за терміном давності, комісія мала повне право враховувати їх наявність.

Колпащиков наголосив, що наступну заяву про переведення на дільницю соцреабілітації Тимошенко може подати через рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram