ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ENEMO: нове законодавство не допомогло Україні провести чесні вибори

Попри це, в організації вважають виборчий процес конкурентоспроможним.

ENEMO: нове законодавство не допомогло Україні провести чесні вибори

Представники місії європейської мережі організацій зі спостереження за виборами ENEMO заявили, що вибори в Україні були конкурентоспроможними, але відзначені низкою адміністративних порушень, підкупом виборців і тиском на журналістів.

"Порівняно з парламентськими виборами 2006 року, на цих виборах ми побачили збільшення адміністративних порушень, а також зловживання владою", - сказав голова місії ENEMO Пітер Новотні сьогодні на прес-конференції.

Також він зазначив, що було виявлено випадки підкупу виборців, залякування кандидатів і тиску на журналістів.

"Нове виборче законодавство не поліпшило сам процес проведення виборів", - зауважив Новотні.

Також представники ENEMO відзначили непрозорість роботи як окружних, так і дільничних виборчих комісій.

"Дуже часто засідання виборчих комісій проходили за зачиненими дверима, без доступу як міжнародних спостерігачів, так і місцевих", - сказав координатор довгострокових спостерігачів місії (ENEMO) Ельмір Цамін.

Представники ENEMO відзначили необхідність проведення систематичних тренінгів членами європейської місії зі спостерігачами майбутніх виборчих комісій із метою їх навчання.

Нагадаємо, вчора спостерігачі ENEMO фіксували велику кількість порушень під час виборчої кампанії порівняно з виборами 2006-го, 2007 років і президентськими виборами 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram