ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Свобода" піде до суду з результатами виборів у 55 округах

Партію відзначили в бюлетенях як таку, що вибула.

"Свобода" піде до суду з результатами виборів у 55 округах
Фото: ukranews.com

Партія "Свобода" має намір оскаржити результати виборів у 55-ти округах, де її помилково відзначили у виборчих бюлетенях як таку, що вибула.

Про це на брифінгу у виборчому штабі "Свободи" заявив керівник виборчого штабу партії Руслан Кошулинський, повідомляє Бі-Бі-Сі Україна.

"У 55-ти округах "Свободу" відзначили в бюлетенях як партію, яка вибула, замість партії "Собор". Тож будемо оскаржувати результати виборів саме на цих дільницях", - сказав Кошулинський.

Він зазначив, що не може бути задоволений результатом "Свободи", "тому що 5-е місце - це не межа". Водночас Кошулинський визнав, що "тактика максимального спілкування з людьми дала свій результат на цих виборах". На думку керівника виборчого штабу "Свободи", зараз головним є "зберегти партійний результат і захистити результати по мажоритарці".

Нагадаємо, раніше голова ЦВК Володимир Шаповал визнав, що в 55 округах неправильно використовували штамп "вибув", проте спростував те, що це стосувалося лише "Свободи". За його словами, ніякого злого наміру в цьому не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram