ГоловнаПолітика

Герман сподівається, що винуватих у вбивстві професора покарають

У вбивстві підозрюють колишнього студента з Марокко.

Герман сподівається, що винуватих у вбивстві професора покарають
Фото: Макс Левин

Верховний правозахисний комісар міжнародного правозахисного руху "Світ без нацизму" (International Human Rights Movement "The World Without Nazism") Ганна Герман просить правоохоронні органи особливо ретельно розслідувати справу про вбивство у Львові професора Леона Фрайфельда.

"Факт звірячого вбивства у Львові відомого професора Леона Фрайфельда, в якому підозрюють колишнього студента Львівського медичного університету з Марокко, викликає надзвичайну стурбованість і тривогу. Тим більше, що в коментарях на інтернет-сайтах, розміщених під інформацією про це, можна побачити відверто расистські заяви", - йдеться в заяві Герман, поширеній рухом "Світ без нацизму" в понеділок.

"Я переконливо прошу всі правоохоронні органи, Генеральну прокуратуру з особливою ретельністю розслідувати цю справу", - закликає вона.

Герман також висловила сподівання, що громадськість отримає "чесну й об'єктивну відповідь" на питання, що стало причиною "розправи над професором Леоном Фрайфельдом".

"Сподіваюся, що буде зроблено все, щоб винуваті понесли справедливе покарання", - наголосила правозахисний комісар.

Нагадаємо, у Львові 19 жовтня п'яний студент арабського походження, якого відрахували з медичного факультету, сильно побив завідувача відділення місцевої клінічної лікарні №8 доктора Л. Фрайфельда. Чоловік від численних ударів помер до приїзду "швидкої".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram