ГоловнаПолітика

Віце-президента ПА ОБСЄ не пустили до Тимошенко

Це вже друга відмова цього року.

Віце-президента ПА ОБСЄ не пустили до Тимошенко

Українська влада відмовила в проханні віце-президента Парламентської асамблеї ОБСЄ, голові місії спостереження ОБСЄ на парламентських виборах в Україні Вальбурги Габсбург Дуглас про зустрічі з лідерами опозиції Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком, які відбувають ув'язнення у виправних колоніях.

Про це повідомили в прес-службі "Батьківщини", посилаючись на офіційний прес-реліз Парламентської асамблеї ОБСЄ.

"Я розчарована, що поки не отримала можливості особисто зустрітися з Тимошенко або Луценком, які все ще залишаються в тюрмі напередодні виборів. Вважаю, що зустріч із двома діячами важлива для нашої оцінки виборчого середовища. Я продовжу підтримувати комунікацію з їхніми прихильниками й іншими учасниками, адже ОБСЄ повинна оцінити повну політичну ситуацію в Україні", - зазначила Вальбурга Габсбург Дуглас.

Варто зазначити, що в березні Вальбурга Габсбург Дуглас уже намагалася зустрітися з Тимошенко, однак їй цього не дозволили.

У повідомленні також вказано, що в липні Асамблея проголосувала за те, щоб закликати Україну "виконати взяті на себе зобов'язання в рамках ОБСЄ щодо проведення демократичних виборів шляхом створення для всіх політичних сил і політичних лідерів, включаючи тих, хто перебуває за ґратами, рівних можливостей для участі в наступних парламентських виборах", проте "Центральна виборча комісія України відмовила в реєстрації Тимошенко та Луценкові".

Відтак Вальбурга Габсбург Дуглас зазначила, що "вільні вибори залежать від відкритості середовища проведення кампанії, в якому лідерам усіх політичних груп дають можливість бути почутими".

Нагадаємо, напередодні віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас надіслала владі України офіційний запит про зустріч з Юлією Тимошенко.

Юлія Тимошенко письмово повідомила керівництво колонії про те, що вона згодна на цю зустріч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram