ГоловнаПолітика

На Буковині начальника штабу "Свободи" відлупцювали до напівпритомності

Зупинити побиття допоміг випадковий перехожий.

На Буковині начальника штабу "Свободи" відлупцювали до напівпритомності
Фото: donbass.ua

ВО "Свобода" заявляє, що невідомі побили керівника партійного виборчого штабу в Чернівцях.

Як повідомили в прес-службі Чернівецької обласної організації "Свободи", близько опівночі 23 вересня в селі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області двоє невідомих напали на керівника Чернівецького міського виборчого штабу партії Олега Дяконюка.

Один з нападників відвернув увагу партійця, тоді як інший завдав двох ударів ззаду. Після цього Дяконюк практично втратив свідомість і не міг дати відсіч. Потім нападники лупцювали напівпритомного чоловіка, поки не втрутився випадковий перехожий, який пригрозив викликати міліцію.

Керівник Чернівецького міського виборчого штабу ВО "Свобода" зазначив, що напад не має побутового характеру і не є банальним хуліганством. "Жодних конфліктів, які можна розцінити як побутові, Дяконюк не мав. Крім того, нападники чітко знали, на кого і коли напасти", - переконані в партії.

Сам Дяконюк, за повідомленням прес-служби, зазначений інцидент пов'язує "винятково зі своєю політичною діяльністю". Він направив відповідну заяву в правоохоронні органи і висловив надію на швидке й неупереджене розкриття злочину.

Нагадаємо, 18 вересня невідомі напали з ножем на довірену особу кандидата в народні депутати від "Батьківщини" Дмитра Андрієвського у 222-му київському окрузі Максима Шкуро. Четверо чоловіків міцної статури зупинили машину, в якій перебували опозиціонер і водій, розбили скло і витягли чоловіків з автомобіля. Після цього їх жорстоко побили й завдали кількох ножових поранень. Згодом один з лідерів опозиції Олександр Турчинов заявив, що напад на Максима Шкуро - голову виборчого штабу кандидата в депутати Дмитра Андрієвського - організував нардеп від Партії регіонів Максим Луцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram