ГоловнаПолітика

Лавринович розповість ООН про верховенство права в Україні

Заплановано торкнутися проблематики антикорупційної політики України.

Лавринович розповість ООН про верховенство права в Україні
Фото: glavred.info

Міністр юстиції України Олександр Лавринович представить на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН національну доповідь із питань верховенства права в країні.

Презентації доповіді відбудеться 24 вересня в рамках першого в історії Генеральної асамблеї ООН засідання високого рівня з питань верховенства права на міжнародному та національному рівнях, йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

У своїй доповіді міністр юстиції торкнеться питань судової, адміністративної, виборчої та конституційної реформ, зазначили в Мін'юсті.

Заплановано докладний звіт про реформування в країні системи кримінальної юстиції, яке спрямоване на впровадження загальновизнаних міжнародних демократичних стандартів. Зокрема, йтиметься про ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу, реформування адвокатури і прокуратури.

Також будуть порушені проблематики антикорупційної політики України - питання правового регулювання й участі України в міжнародному співробітництві у сфері запобігання та протидії корупції.

Окрім того, частину звіту заплановано присвятити питанням боротьби з дискримінацією, а також питанням свободи слова та свободи зібрань - правовому регулюванню цих напрямків і змін у законодавстві України.

Нагадаємо, 24-27 вересня делегація України на чолі з Президентом Віктором Януковичем перебуватиме у США на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Шістдесят сьома сесія Генасамблеї ООН стартувала в Нью-Йорку 19 вересня. У порядку сесії - більш ніж 150 тем, зокрема питання захисту прав людини і розвитку міжнародного права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram