ГоловнаПолітика

ПР готує українців до другої державної мови

"Регіонали" оцінюють мінімальну "планку" від фракції ПР 255-260 голосів.

ПР готує українців до другої державної мови
Фото: Макс Левин

У Партії регіонів поставили собі "планку" провести в парламент конституційну більшість, після чого можна буде приймати будь-які закони, в тому числі про зміну Конституції.

Про це заявив народний депутат від ПР Вадим Колесніченко.

"У цьому нічого нового немає. Це програма Партії регіонів (про надання російській мові статусу державної, - ред.). Це програмний принцип Партії регіонів, це гасло, яке ми не знімали жодного разу з моменту легалізації своєї партії", - зазначив він.

Також Колесніченко зазначив, що за його прогнозами вони можуть отримати понад 300 голосів у парламенті.

"Це означає, що ми маємо право провести Всеукраїнський державний референдум, на якому можна змінити Конституцію і третій розділ, де йдеться про державну мову. Але щоб це зробити - це рішення конституційне - потрібно, щоб у парламенті було 300 депутатів", - зазначив він.

Тому "регіонали" оцінюють мінімальну "планку" від фракції Партії регіонів 255-260, а якщо вдало пройде передвиборна кампанія, зможуть набрати і 300-310 голосів.

Говорячи про те, що в Україні немає закону про референдум, Колесніченко зазначив: "Це не проблема. Коли в тебе 300 голосів у парламенті, можна ухвалювати будь-які закони, в тому числі й про зміну Конституції".

Нагадаємо, раніше Вадим Колесніченко зареєстрував законопроект, який містить поправки до дев'яти законів, у тому числі й до закону про засади мовної політики, що його затвердили 3 липня.

Свій законопроект "регіонал" зареєстрував на противагу документу, підготовленому робочою групою, сформованою за дорученням Президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram